YIN EN YANG IN BALANS


De unieke behandelsmethode van dhr. Song, heel anders dan andere geneeswijzen, is een combinatie van acupunctuur, massage en kruidentherapie. Deze speciale methode is in zijn familie van generatie op generatie overgedragen. Deze combinatie zorgt voor een krachtig en effectief resultaat van de behandeling en wordt erkend door de ‘World Federation of Chinese Medicine Societies(WFCMS)’, wereldwijd de hoogste autoriteit op het gebied Traditionele Chinese Geneeswijze. Deze methode is eenvoudig, maar met een krachtig en duidelijk resultaat. Het is een methode die nog niet erg bekend is, maar de moeite waard om te proberen.

1) De hele wervelkollom van boven naar beneden analyseren en masseren

Door het tasten en voelen van de ruggewervels worden pijnlijke punten gezocht in de nekwervels, borstwervels, de lendewervels en de wervels in de onderrug en het heiligbeen. Op basis van de locatie van de pijnlijke punten in de ruggewervels kunnen problemen en-of klachten worden herkend in de organen. De eerste stap is de problemen in kaart te brengen door te tasten en te voelen. Daarna volgt een massage van de punten op de blaasmeridiaan langs de wervelkollom. Door de massage van de wervelkollom worden de pijnlijke punten minder en de organen sterker gemaakt. Gebruik van balsem of massageolie verbetert de bloedcirculatie en ook werkt de massage dieper en effectiever.

2) Yin -en yangbalans door het voelen van de pols

Normaal gesproken voelt een Chinese therapeut 1 pols om een diagnose te stellen. Dhr. Song benadrukt dat waneer beide polsen worden gevoeld dit extra informatie oplevert. Als er een verschil voelbaar is in de polsen duidt dit op een balansverstoring in de lever en galblaas. Een te snelle polsslag betekent een hitte-syndroom, een te trage polsslag betekent een kou-syndroom. Via polsdiagnose brengt de Chinese therapeut direct de totale gezondheidssituatie van een klant in kaart. Dat is eigenlijk veel sneller en directer dan alle machinale onderzoeken in het ziekenhuis. Op basis van de feedback van klanten is de ervaring van Dhr. Song dat polsdiagnose heel betrouwbaar en nauwkeurig is.

3) Problemen in drie zones veroorzaakt door galblaasmeridiaan

De drie zones; het hoofd, de nek en schouders, de rechterzijde onder de borst en de zijkant van beide benen. Het mensenlichaam is heel ingewikkeld, maar het is volgens Dhr. Song niet nodig om alle gebieden te masseren. Door de juiste zones op het lichaam te masseren, dat zijn de plekken die het meeste pijn doen, worden de gezondheidsklachten verminderd. Bij mensen met een hitte-syndroom is een harde massage het meest effectief, bij mensen met een kou-syndroom is het beter om zachter te masseren.

4) acupunctuurpunten om de balans te herstellen

Een mensenlichaam heeft 14 hoofdmeridianen en een aantal speciale meridianen. Daarnaast maakt de Chinese therapeut ook gebruik van 'auw'-punten (pijnlijke punten) die niet perse op een meridiaan liggen. Samen zijn er meer dan 400 acupunctuurpunten. Een goede acupuncturist streeft ernaar om met zo min mogelijk punten het hoogste resultaat te behalen. Door gebruik te maken van de basispunten, Shou-San-Li en Zu-San-Li, wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Zo komt een mensenlichaam weer snel in balans en als Yin en Yang in balans zijn dan is het lichaam gezond.

5) Gebruik van Chinese kruidenpillen bij het oplossen van klachten

Vroeger schreef Dhr. Song vaak losse kruiden voor aan zijn klanten, maar na vele jaren ervaring merkte hij dat bij 60% van de klanten de werking van de kruiden niet goed was. Dit had een aantal oorzaken. Allereerst doordat het bereiden van de kruidenthee veel tijd vraagt. Een ander probleem is dat de kruidenthee voor veel mensen een vieze geur en smaak heeft. Ook blijft de geur lang in huis hangen. Veel klanten kwamen ¨¦¨¦n of twee keer en daarna niet meer. Ook kostte het prepareren en samenstellen van de kruidenmix per klant veel tijd in de winkel en moest aan veel mensen de bereiding van de kruiden worden uitgelegd. Uiteindelijk bleek dit te veel werk voor te weinig effect. Uiteindelijk heeft Dhr. Song de conclusie getrokken dat kruidenpillen de beste manier zijn. Van oudsher maakt de traditionele Chinese Geneeswijzen een onderscheidt in 9 verschillende categorie?n mensen. Dhr. Song verdeelt de klanten in drie categorie?n. De eerste categorie zijn mensen met een hitte-syndroom (Yin-leegte), de tweede categorie met een kou-syndroom (Yang-leegte) en de derde met een half Yin - half Yang syndroom (Yin-Yang-leegte). Voor de behandeling van zijn klanten deelt Dhr. Song de Chinese kruidenpillen in op basis van hun werking. Kruidenpillen die werken op de "bovenste verwarmer", met name gericht op longen en hart, kruidenpillen voor de "middelste verwarmer", voor maag, lever, milt, en galblaas en kruidenpillen voor de "onderste verwarmer", gericht op de nieren en darmen. Een andere categorie is kruidenpillen voor hoofdklachten en tot slot een categorie die de werking van de andere kruidenpillen versterkt. Voor een goed resultaat krijgen mensen kruidenpillen mee voor zes dagen, daarna komen ze terug voor een vervolgbehandeling. De adviesdossis op de verpakking geeft vaak aan 3 x per dag 8 pilletjes, maar dat vind Dhr. Song te weinig. Normaal schrijft hij 3 x per dag 10 pilletjes voor of 2x 15. Tegenwoordig worden Chinese kruiden op grote schaal gekweekt en hebben de kruiden niet meer zo'n krachtige werking als vroeger. Dus is er volgens Dhr. song een hogere dossis nodig om de gewenste werking te krijgen. Zijn ervaring is dat de klanten hier goed op reageren.

6) Zes oefeningen

Voor een effectieve behandeling raadt Dhr. Song 6 oefeningen aan; drie oefeningen voor de nek, juiste voeding, een gematigd sexleven en lichaamsbeweging (zwemmen). Tijdens de periode van de behandeling en ook erna adviseert Dhr. Song klanten door te gaan met de behandelingen voor de nek. De oefeningen moet 1x s'ochtends en 1x s'avonds worden gedaan, elke keer 5 minuten. Deze oefeningen zijn goed voor slapen, anti-stress en goed voor de bloedcirculatie. Indien u de oefeningen regelmatig doet is het effect ook groter. Ook voeding is een soort geneesmiddel en heeft een Yin of een Yang karakter. Elk lichaam heeft een unieke samenstelling en je moet dan ook de voeding eten die het beste bij je past. Chilipeper en alcohol zijn bijvoorbeeld slecht voor mensen met een hitte-syndroom, maar juist goed voor mensen met een kou-syndroom. De ervaring van Dhr. Song leert dat 98% van de klanten problemen heeft met de lever en nieren. Door de behandelingen worden deze organen sterker, maar door een overmatig sexleven wordt dit weer verzwakt. Dat is natuurlijk niet goed en daarom adviseert Dhr. Song zijn klanten om vooral meer te sporten en minder te vrijen. Zwemmen is de beste sport voor een gezonde ruggewervel en werkt ook preventief tegen reuma. Veel klanten zijn door zwemmen sterker en gezonder geworden. Daarom vindt Dhr. Song het belangrijk dat zijn klanten 1 of 2 keer per week gaan zwemmen.

Erfelijk overgedragen aandoeningen

Op basis van jarenlange praktijk ervaring zegt Dhr. Song dat van de 110 klanten, 9 klanten klachten hebben die veroorzaakt worden door erfelijk overgedragen aandoeningen. Van de 10 personen met erfelijk overgedragen aandoeningen hebben 9 een deficientie (leegte); van de 10 personen met een deficientie hebben er 9 problemen met de ruggewervels; van de 10 personen met problemen in de ruggewervels hebben er 9 problemen met de lever en nieren; van de 10 personen met lever -en nierenproblemen, slapen er 9 slecht; van de 10 personen die slecht slapen hebben er 9 problemen door bijwerkingen van Westerse medicijnen; van de 10 personen die last hebben van bijwerkingen van Westerse medicijnen kunnen er 9 goed geholpen worden door Chinese Geneeswijzen. Een gedeelte van deze mensen gaat zelf dokteren, met een deel van deze mensen gaat het beter na hersteld te zijn van ziekte en een deel van deze mensen verkeert in ernstige gezondheidproblemen.