Big Song is een praktijk voor Chinese Geneeswijzen die al meer dan 20 jaar actief is in Europa. Wij zijn één van de grotere ketens voor Chinese Geneeswijzen in Europa; Chinese kruiden, acupunctuur, Tui Na, Wu Shu en Qi gong. Ook zijn wij een groothandel voor Chinese kruiden en gezondheidsproducten. Om zoveel mogelijk mensen gelukkig te maken willen wij de Chinese Geneeswijzen verspreiden over de wereld. Hiervoor nodigen wij collega’s, bedrijven en geïnteresseerden vanuit China uit om ons hierbij te helpen en ook door financiering dit mogelijk te maken. Om onze huidige ambities te realiseren verwachten wij dat een investering van 2 à 3 milioen euro nodig is.

Dhr. Song Chun Xi is een in China universitair afgestudeerd therapeut die de Traditional Chinese Medicine (TCM) beoefent. Hij is van de vijfde generatie die zich heeft bekwaamd in de oosterse medische kennis en technieken en heeft veel vaardigheden van zijn vader geleerd. Dhr. Song heeft zich met name toegelegd op de Chinese kruidenkennis.

De TCM kan bogen op 4000 jaar studie en daarmee kennis van de natuur en de invloeden op de mens. De geneeswijze gaat uit van de gedachte dat klacht slechts kan ontstaan wanneer de balans tussen Yin en Yang verstoord is en Qi (energie) niet vrij kan stromen. Dhr. Song is gespecialiseerd in het herstellen van die disbalans.

De zorgvuldige diagnose komt tot stand door het vragen naar uw levensloop en klachtgeschiedenis, het voelen van de pols en het bekijken van de tong en uw algemene lichamelijke conditie. Hierna kan Dhr. Song besluiten voor Chinese massage, Acupunctuur, Cupping, en/of moxabehandeling. De behandeling wordt in veel gevallen aansluitend vervolgd met een massage op het Thermaal Massagebed dat de vitale punten van de rug masseert. Dit alles vergt ± 1 uur. Ook stelt Dhr. Song een kruidenkuur voor u samen. Na 1 week à 2 weken komt u terug om de voortgang te bekijken.

U wordt tijdens elk bezoek uitgebreid bevraagd naar wat er zoal veranderd is. Dit vergt ook van u een inspanning omdat u goed naar uw lichaam moet luisteren. De behandeling wordt iedere keer aangepast totdat een optimale balans bereikt is. Na een relatief korte periode zijn op die manier al veel cliënten met jarenlange chronische klachten geholpen! De meeste ziektekostenverzekeringen hebben dan ook vertrouwen in TCM en vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van de behandelingen door Dhr. Song. 


Dhr. Song is een Member of the council of WFCMS (World Federation of Chinese Medicine Societies)


BIG SONG'S BALANS METHODE

Bij mensen met een warme natuur wordt een harde massage gedaan. Bij mensen met een koude natuur wordt een zachtere massage gedaan. Klik hier voor meer informatie over Big Song's Balans Methode.Onderstaand massage-tool is speciaal ontworpen voor het uitvoeren van de Big Song Balans Methode.


ADVIES VAN Z.C. TANG ELISABETH ZIEKENHUIS IN HONGKONG

Als de milt, lever, dikke darm en de nieren gezond zijn en goed functioneren, dan maakt u een kans tegen kanker, diabetes, hartziekte en hypertensie, anders niet.

De milt moet gezond zijn!

Als u ziek bent moet u eerst de functie van de milt herstellen. Voor de milt is het belangrijk om 3x per dag te eten waarvan 50 % volle graanproducten. Volle graanproducten zijn producten waarin de gehele graankorrel is verwerkt. Het beste is om hier een gewoonte van te maken. Volle granen zijn o.a. rode bonen, sojabonen, groene bonen, gerst. Lotusbonen zijn ook heel goed.

Deze manier van eten zal de lever en milt goed doen. De milt verwerkt het bloed.

Elke dag heeft twee belagrijke momenten: 24.00 uur en 12.00 uur. Het is belangrijk om dan te slapen of even te rusten.

Tegenwoordig hebben veel mensen een slechte lever. Hoe komt dat? Laat naar bed, het eten van gefrituurde voeding, negatieve emoties. Dit zijn drie vijanden van de lever. Als je te vet eet, dan krijg je leververvetting. De lever functioneert dan niet meer. Daarom mogen we niet te vet eten.

Wanneer we ons ziek voelen, is de ziekte er om onze slechte levensgewoonte(s) te corrigeren. De klachten die we krijgen is de straf die wordt gegeven. Als we klachten hebben, dan betekent dit dat we onze levensgewoonte(s) moeten veranderen.

De stoelgang

Heb je elke ochtend een moeilijke stoelgang? Dat betekent dat je lichaam te weinig vezels binnenkrijgt

...... al deze ziektes hebben hun begin bij een dikke darm die niet meer goed werkt. .....als je dikke darm goed werkt, dan wordt je elke ochtend wakker van de stoelgang.

Waarom is dat ?

......omdat volgens de Chinese orgaanklok van 5 tot 7 uur de dikke darm heel actief is. Daarom zeggen we altijd tegen kankerpatienten dat ze om 21.00 uur naar bed moeten gaan en zodat ze rond 6.00 uur door de stoelgang wakker worden en dan direct bij het opstaan naar de toilet kunnen gaan.

Hoe vaak moet u per dag naar de toilet?

Goed onthouden:

- Ernstige constipatie = 1x keer per 4-5 dagen naar toilet

- Stevige constipatie = 1x per 2-3 dagen naar toilet

- Beetje constipatie = 1x per dag

De lever en de dikke darm

Als het voedsel langer dan 12 uur in het lichaam is ontstaan er toxines (gifstoffen). Omdat de gifstoffen niet worden uitgescheiden, neemt de dikke darm de toxines weer op. Via de leverpoortader komen de toxines van de darm in de lever terecht. Dat is niet goed, want de lever wordt hierdoor verzwakt en dan komen de problemen.

In dit geval heeft problemen met de lever direct te maken met de dikke darm. Als de dikke darm goed werkt, werkt de lever ook goed en daardoor gaat ook het immuun systeem weer goed werken. Ook wordt er weer schoon bloed naar het hart gebracht en word je niet gemakkelijk ziek.

Als iemand elke dag moe is, betekent dat je een probleem met de lever krijgt. Het bloed kan dan niet meer goed naar de lever stromen.

Wat moet je doen als je gezond wilt blijven?

Tijdens de slaap verzamelt de milt het bloed in de lever. Het bloed wordt door de lever ontgift en schoon bloed stroomt naar de hart. Vanuit het hart stroomt het bloed door het hele lichaam en wordt het lichaam gevoed.

Veel mensen krijgen echter een probleem met de milt, waardoor er geen bloed meer wordt verzamelt.

De functie van de 4 organen herstellen en nooit meer ziek worden!

Er is één manier om de milt weer gezond te maken: Volle granen! Waarom hebben veel mensen een zwak lichaam ? Is er veel ziekte? Omdat mensen nu onvoldoende volle granen eten. In plaats daarvan eten ze veel en vaak hamburgers, gefrituurde kip, patat en beef en geen witte rijst. Het is belangrijk dat je eet wat natuurlijk is, zoals volle granen, bruine- en zilvervliesrijst.

- Hoe druk je het ook hebt, blijf jezelf altijd goed verzorgen,

- Als je niet vaak contact hebt met je vrienden, blijf dan aan elkaar denken,

- Bij koud weer warme kleren aan,

- Minder melkthee drinken en niet in de buurt komen waar de oplader aan het opladen is,

- Overdag veel water drinken en s’avonds minder. Niet meer dan twee koppen koffie per dag,

- Minder gefrituurd voesel eten,

- Beste tijd om te slapen is van 22.00 tot 6.00 uur,

- Na 17.00 uur minder eten,

- Niet meer dan een glas alcohol per dag drinken,

- Niet met koude water capusule nemen,

- Na het innemen van medicijnen, niet direct op bed gaan liggen 

Minder dan 8 uur slapen, maakt een mens minder allert. Een middagdutje maakt een mens minder snel oud. Als de accu van de mobiele telefoon bijna leeg is, geeft hij 1000x meer straling. Volgens Dhr. Tang is het beter je mobiel met het linkeroor op te nemen, want met het rechteroor beschadig je je hersenen.

Nieuw concept voor 2016

Één middelpunt: Gezondheid

Twee basispunten: Als iets is gebeurd kalm aan! Niet zo serieus naar alles kijken Drie vergeetpunten : Vergeet je leeftijd, Vergeet je verleden , Vergeet wat je niet prettig vond

Vier dingen die belangrijk zijn:

Het maakt niet uit hoe sterk of zwark je bent, maar is belangrijk om de volgende punten te hebben : Iemand die van jou houdt, Echte vrienden, Een positieve carrière, Een fijne woning.

Vijf dingen die belangrijk zijn om te doen: Zingen, Dansen, Lachen, Mooi zijn en Slank blijven.

Zes dingen die je niet moet doen :

Niet pas gaan eten, als je honger hebt,

Niet pas gaan drinken, als je dorst hebt,

Niet pas gaan slapen, als je slaperig bent,

Niet pas gaan rusten, als je moe bent,

Niet pas laten controleren, als je ziek bent,

Niet pas spijt krijgen, als je oud bent!