In november 2013 ben ik naar de praktijk van dokter Song in Sittard gegaan om advies te vragen betreffende mijn gezondheidstoestand. Om te beginnen was mijn energie volledig uitgeput doordat ik naast mijn werk jarenlang intensieve zorgtaken had gehad binnen de familie; verder had ik sinds een jaar een blaas –en baarmoederverzakking, waaraan ik geopereerd moest worden. Daarnaast had ik last van een gezwollen enkel, vooral als ik me een aantal dagen fysiek veel had ingespannen. Over al deze dingen maakte ik me zorgen en mijn volledige vertrouwen was gevestigd op Dr. Song, op zijn kennis en zijn Chinese behandelmethoden.
Tot mijn verbazing constateerde dokter Song dat mijn nek aan de linkerkant behoorlijk vast zat; de botten waren daar verdikt, zei hij, waardoor de werking van verschillende organen, zoals de galblaas, lever en de nieren geblokkeerd was. Mijn energie was uit balans en de bloeddoorstroming in de benen was onvoldoende. Kortom, ik had dringend behandelingen nodig!
Dokter Song begon met massages, acupunctuur en medicijnen, maar zei dat het een hele tijd zou duren voordat er een gehele verbetering zou kunnen optreden. De chi (energie) in mijn bekken was veel te laag, waardoor het bekkende organen niet kon “dragen”.
Ik was vastbesloten door te gaan met de behandelingen en deze de tijd te geven die nodig zou zijn. Geduld hebben dus…
Na ruim drie maanden van wekelijkse massages, acupunctuur en medicijnen ben ik overgegaan op alleen medicijnen. Na nog 2 maanden medicijnen slikken werd mijn energie steeds beter, werden mijn blaas en baarmoederbanden steeds sterker, hetgeen in het ziekenhuis na onderzoek werd bevestigd. (ik heb dan ook besloten, na overleg met Dhr. Song, om mij niet te laten opereren). Mijn enkel is niet meer gezwollen, en in plaats van aangepaste schoenen kan ik weer “normale” schoenen dragen. In totaal ben ik nu 6 maanden bij dr. Song in behandeling en is voor mijn gevoel mijn conditie met 70% verbeterd. Ik ga nog steeds door met het slikken van de Chinese medicijnen, totdat er zoveel chi in mijn bekken is dat dit de organen volledig kan “dragen”. Voor mij is het een wonder dat al mijn klachten op een natuurlijke wijze aan het genezen zijn en ik ben dokter Song en zijn vrouw (die ook heel goede massages geeft) en zijn assistente (die mij veel uitleg gegeven heeft over mijn klachten en over de medicijnen) heel dankbaar. Via dit schrijven zou ik mensen willen aanmoedigen in deze praktijk deskundige hulp te zoeken op een natuurlijke wijze, als ze tenminste bereid zijn inzet, vertrouwen en geduld te hebben.
Verder wens ik de praktijk van dokter Song heel veel succes met hun werk.
Elly
VERZAKKING BLAAS EN BAARMOEDER image
Beste zorgverzekeraar/ huisarts,
Sinds vorig jaar april ben ik onder alternatieve behandeling geweest van Dhr. Song. Met mijn chronische klachten van hooikoorts tot licht astmatische klachten, kwam ik bij deze Chinese arts in Eindhoven terecht.
Voorheen werd ik behandeld door mijn huisarts. Deze schreef medicatie voor; uiteenlopend van hooikoortspillen (Aerius, Rhinocort en een luchtweverwijderaar Ventolin). Daarvoor heb ik twee jaar lang 2x daags ampullen, onder de naam Slit One, gebruikt tegen graspollen en boompollen.
Al deze medicatie heeft helaas geen genezing kunnen bieden; alleen een tijdelijke verlichting. Geen genezing, maar symptoombestrijding. Totdat ik vorig jaar 2013 weer benauwd werd en naar de huisarts gegaan ben en ik wederom een volle zak met bovenstaande medicijnen thuis kwam.
Ik heb toentertijd aan mijn huisarts gevraagd of er geen andere manier was om dit euvel aan te pakken. De huisarts gaf te kennen niet bekend te zijn met de alternatieve geneeswijze en dat ik daarom zelf op pad moest in deze alternatieve medische wereld. Zij kon mij hierin niet adviseren. Ik ben gaan zoeken op het internet en in gesprekken met familie en vrienden, ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Dhr. Song in Eindhoven.
Dr. Song stelde via de pols –en tongdiagnose dat ik problemen had met de lever en galblaas en niet in eerste instantie met de luchtwegen! Dat was daar een gevolg van!!
Hij heeft me een aantal maanden behandeld met kruiden, acupunctuur en meridiaan massages en de hooikoortsproblemen en benauwdheid verdwenen geleidelijk na die periode!! De problemen waren en bleven weg. Onvoorstelbaar na al die jaren van benauwdheid, traanogen en hoesten.
Tot op heden gebruik ik totaal geen medicatie meer.
Ik wil u daarom vragen goed na te denken over de vergoeding binnen het verzekeringspakket en de huisartsen te informeren naar alternatieve geneeswijzen. Er ligt een grote weg open naar het behandelen en genezen van ziekten en aandoeningen binnen de alternatieve geneeswijze. Het zou daarom een groot goed zijn als je als cliënt net zo gemakkelijk op consult kunt gaan als bij de huisarts zonder dat het meteen financieel een groot probleem wordt. De reeks behandelingen en kruiden zijn namelijk erg prijzig, zodat veel cliënten uiteindelijk niet langer gebruik maken van de consulten en zelfs wegblijven! Dit is een zaak die door de zorgverzekeraar opgelost zou moeten worden, zodat het financieel laagdrempelig wordt en blijft!
Ikzelf ben er gebaat bij en heb een prima gezondheid zonder enige medicatie. Een dankbare ex-patiënt!
Toon

CHRONISCHE HOOIKOORTS image

Naar aanleiding van de goede positieve en succesvolle vooruitgang die ik bij u geboekt heb door middel van TCM Geneeswijzen, wil ik u hierbij hartelijk danken.
Klachten, veel pijn aan rechter schouder/ nek/ rug/ arm/ hand. De klachten begonnen voor het eerst in september 2009 maar in lichtere vorm van pijn en alleen aan de rechter schouder en bovenarm. Na verbetering door fysiotherapie ging het weer en toen der tijd waren de klachten niet zo ernstig van aard. Vorig jaar in juni 2013 kwamen de klachten weer terug. Door verwijzing van mijn huisarts weer naar fysiotherapie heb ik tot maanden lang 2 tot 3 keer per week behandelingen gehad met ups en downs. De klachten die veel moeilijker te behandelen waren, waren teruggekomen vanwege overbelasting in mijn dagelijkse werk naar mening van mijn bedrijfsarts. Toen in november 2013 verbetering was opgetreden, maar helaas van korte duur en toch gevoelige plekken behouden. In februari 2014 kwamen de klachten weer terug veel en veel ernstiger, mijn dochter moest me zelfs helpen bij het aankleden, uitkleden en bij huishoudelijke werkzaamheden etc. De pijn was ondragelijk ik had huilende slapeloze nachten van de pijn, ik kon niet normaal liggen, elke millimeter die ik bewoog deed pijn en ook mijn rechterhand was gezwollen. Toen ging ik weer terug naar mijn huisarts die mij ontstekingsremmers en maagbeschermers voorschreef voor de pijn, want in die toestand was fysiotherapie onmogelijk zei hij. Na aantal dagen had ik minder pijn maar had wel nog steeds last van bewegingsbeperkingen en uitslag op mijn huid vanwege allergie voor bepaalde stoffen in medicamenten.
Tot slot, door financiële steun van familie kon ik naar Dhr. Song die mij al jaren eerder met succes had behandeld met andere klachten die nooit meer zijn teruggekomen. Diagnose van mijn klachten; oorzaak nieren/ balans niet in orde daardoor aanleiding voor artrose. Behandeling; acupunctuur, massage, massagebank, kruiden.
Na 2e behandeling duidelijk merkbare verbetering, bewegingsbeperkingen waren duidelijk minder geworden en nu na 6 behandelingen ben ik zover dat ik weer normaal kan bewegen en ook goed kan slapen.
Toch heb ik me voorgenomen om voorzichtig te moeten omgaan met overbelasting i.v.m. eerdere ervaringen, het zijn toch gevoelige plekken gebleven, maar afgezien daarvan ben ik zo goed als genezen en hoop dat het ook zo blijft.
Ik vind het wel heel erg jammer dat de zorgverzekeraars niet alles vergoeden voor TCM Geneeswijzen zoals bij de reguliere Geneeswijzen, want ik persoonlijk heb er meer baat en vertrouwen in, werkt efficiënter en doeltreffend, oorzaak wordt bij de wortel aangepakt, de kruiden hebben geen bijwerkingen en al na enkele behandelingen merk je al duidelijk verbetering, dat is mijn ervaring.
C. de Lorenzo

Een vriend van me vertelde enthousiast over zijn ervaring met Big Song.
Ik had vaker nagedacht om te stoppen met roken, maar merkte dat dat zonder hulp toch erg lastig is. Dus na zijn verhaal dacht ik dan maar via acupunctuur. Na een kort gesprek met Dhr. Song over mijn klachten stoppen met roken, astmatische bronchitis, stress. Voelde hij beide polsen en bekeek mijn tong. Hij constateerde weinig energie, slechte balans en koude. Inderdaad had ik last van koude handen en heb het snel koud (verder nooit bij stilgestaan). Na de eerste behandeling zeiden bekenden dat ik er fitter uitzag en positiever uit mijn ogen keek, en eigenlijk voelde ik me inderdaad zo.
Ik rookte ineens nog maar zelden, 2 sigaretten in de week, ok! Het werkt, rookte eerst minimaal een pakje per dag. Na een behandeling of 4 toen ik constant beter in mijn vel zat, vertelde Dhr. Song “mensen begrijpen meestal niet dat eerst je energie en balans in orde moeten zijn” voor te stoppen met roken. Na de vijfde behandeling geen sigaret meer aangeraakt.
En nu voel ik me fitter, positiever niet meer kortademig en ik raak geen sigaretten meer aan. Dus bij deze Dhr. Song! Hartelijk bedankt!
Jeroen
STOPPEN MET ROKEN, ASTMA, STRESS image
Twee jaar geleden op vrijdag de 13e april heb ik een ongeluk gehad waarbij mijn voet/ enkel helemaal verbrijzelde. Ze hebben toen drie schroeven en een pin in mijn voet geplaatst, deze zijn er na een jaar weer uitgehaald. Na twee operaties zijn mijn zenuwen en huid erg aangetast. Een van de littekens is vastgegroeid aan het bot waardoor de bloedcirculatie niet meer goed doorstroomt. Ik liep daardoor vaak met een dikke voet rond, dat deed pijn met lopen en sporten etc. Vier maanden heb ik helemaal niet kunnen lopen, erna moest ik gaan revalideren en opnieuw goed leren lopen. Veel fysiotherapie, manueel therapie, podotherapie etc. etc. gehad, maar ik had nog steeds last van mijn voet. Niemand van deze therapeuten is het opgevallen dat mijn lichaam scheef is gaan staan door de pijn in mijn voet stond ik altijd met het meeste gewicht op mijn goede voet. Dhr. Song heeft dit door middel van zijn massages weer beter kunnen zetten. Bij mijn voet gebruikte hij accupunctuur en ik kreeg een pleister erop voor tegen de pijn. Bij de eerste behandeling voelde ik meteen verbetering en had ik minder pijn in mijn voet. Iets waarin ik eerst niet geloofde begon voor mij nu wel echt werkelijkheid te zijn. Bij de tweede behandeling was Dhr. Song geinteresseerd in hoe mij nu voel en of het beter is, hij schrijft alles op en weet precies wat hij moet doen. Bij iedere behandeling mag je ook op een massagebed liggen, het was lang geleden dat ik uit het niets ben gaan ontspannen. Het is ook nog eens goed om de ruggewervels op de juiste plaats te duwen. Het voelt heerlijk. Na drie behandelingen kon ik zelfs weer mijn mooiste pumps uit de kast halen om er een gokje op te wagen en ja hoor met succes. Ik kan zonder pijn mijn schoenen aandoen, ik kan zonder pijn gaan spinnen (mijn lievelingssport), ik kon twee lange dagen in Parijs lopen zonder pijn en nog veel meer. Twee jaar pijn aan mijn voet gehad en na drie behandelingen van Dhr. Song voelde ik me weer top. Het zal natuurlijk altijd wel een gevoelig plekje blijven maar het heeft niet meer de heftige pijn waarbij je je afvraagt “waarom is mij dit overkomen”.
Jennifer
VERBRIJZELDE ENKEL EN VOET image
Zo’n 6 jaar geleden kwam ik met artrose klachten bij een reumatoloog. Hij schreef me 2x per dag 1 parasetamol voor. Dit was het begin van veel problemen. Na 2 jaar had ik 14 pillen per dag en 68 klachten. De artsen dachten dat ik leverkanker had, maar konden het gezwel niet vinden. En weer moest ik er pillen bij. Ik was een wrak geworden zonder energie.
Ik ben gaan surfen op internet en kwam de site van Dhr. Song tegen. Ik dacht; ik heb niets te verliezen. Mijn lever werkte nog voor 30%, de nieren voor 40% en mijn hartkracht zat onder de 70%. Ik ben met tussenpozen 2 jaar naar Dhr. Song gegaan. Ik doe weer mijn eigen huishouden, gebruik helemaal geen medicijnen meer. Mijn bloeddruk is weer normaal. Het enige wat niet goed is is mijn lever dankzij teveel aan medicijnen. Maar langzaam wordt het wel steeds beter. Dankzij Dhr. Song heb ik mijn leven weer terug. Dat wens ik iedereen die niet gezond is toe.
Grieta
12 PILLEN EN 68 KLACHTEN image
Vriendelijk bedankt aan Big Song Dhr. Herben en Dhr. Song
Dankzij zijn massage en acupunctuurtherapie ben ik weer in staat om vrolijk te lachen.
Mijn probleem was dat ik Bellse Parese had, een gezichtsverlamming. De helft van mijn gezicht hing erbij alsof ik een TIA had, ik kon niet meer normaal eten of drinken. Mij werd verteld dat de 7de hersenzenuw niet meer naar behoren werkte. Maar ik run een eigen ondernemen en heb altijd persoonlijk contact met mijn klanten. Ik werk met honden en doe gedragstherapie voor ze. Met zo'n gezicht erbij is het vrij moeilijk om fatsoenlijk te kunnen communiceren richting de mensen. Mijn eigen arts vertelde me dat ze er niets aan kunnen doen en dat het wel vanzelf zou wegtrekken. Maar dit kan tot 9 maanden duren als het al weggaat, na die 9 maanden kunnen ze ook pas testen doen. Er zijn mensen die er al 3 jaar mee lopen. Na een maand met dit gezicht te hebben gelopen ben ik naar Big Song gestapt en hij is zijn behandeling gestart.
Waarom heb ik voor acupunctuur gekozen; Heel simpel, je lichaam werkt als 1 geheel en alles is met elkaar verbonden. Je spieren, zenuwen, aderen en gewrichten werken als ¨¦¨¦n geheel. Bij mij ging het dus om de 7de hersenzenuw die beschadigd of geblokkeerd is. De massage zorgt dat je lichaam weer los komt en de acupunctuur zorgt weer voor een goede stroming in je lichaam.
Doctor Song kijkt je eerst na en verteld je van alles over je lichaam wat ik zelfs nog niet wist maar het werd bevestigd door mijn familie. Ik heb 3 behandelingen gehad maar tijdens de eerste behandeling voelde ik mijn spieren in mijn gezicht weer aanspannen. Door de rest van de week werden mijn spieren steeds sterker. Na 5 dagen kreeg ik een nekmassage, 2 dagen later was mijn 2de sessie. Tijdens de 2de behandeling voelde ik die spier weer aantrekken en sindsdien is lachen weer toegestaan. Na een week kreeg ik de derde behandeling maar dan voel je ook echt dat je lichaam weer soepel is. De massage is eigenlijk het pijnlijkste moment maar de spieren moeten los, de acupunctuur is verbazingwekkend pijnloos en geeft een rare rustgevende sensatie.
Dhr Song over de klachten van Dhr. Herben: De klachten van meneer worden veroorzaakt door een TIA, daardoor is half zijn gezicht verlamd. Deze klacht zie je hier heel vaak en is een hardnekkig probleem. Normaalgesproken heeft de Chinese Geneeswijzen lange tijd nodig om dit te genezen en Westerse Geneeswijzen kan dit probleem ook heel moeilijk oplossen. De genezing van Dhr. Herben is heel gelukkig, na drie behandelingen was hij al van zijn klachten af. Dit heeft drie redenen: Hij heeft geen Westerse medicijnen genomen, hij heeft rustig geleefd tijdens de behandeling (o.a. minder sex), hij heeft meer Yang voedsel genomen waardoor de effect van de behandeling wordt versterkt.
George

TIA, GEZICHTSVERLAMMING image

Was in het begin erg sceptisch, maar nadat mijn man in het verleden ook al een aantal bezoeken had gebracht aan Dr. Song en van zijn klachten waren afgekomen, besloot ik om zelf ook eens een afspraak te maken.

Ik was al een aantal maanden niet fit, kwam in de overgang, was prikkelbaar, innerlijke onrust, een paar kilo bij in gewicht, had al twee jaar een beperking in mijn pols waarvoor ik al een aantal keer naar de fysiotherapeut was geweest en zes weken met een brace had gelopen, maar dat werd er helaas ook niet beter op en moe… vreselijk moe… ik was al moe als ik s’ochtends uit mijn bed moest komen. Vaak werd mijn nachtrust verstoord omdat ik verschillende keren mijn bed uit moest om te plassen, ja… probeer dan maar eens in slaap te komen. Daar kun je wel een tabletje voor nemen, maar daar ben ik geen voorstander van gezien de bijwerkingen bij langdurig gebruik (vond het al erg genoeg dat ik jaren lang hoge bloeddruktabletten moest nemen).

Na de diagnose van Dr. Big Song gaf hij aan dat ik een te veel aan Yang had en dus in disbalans was. Maar wat kon ik er zelf aan doen? Hij adviseerde me meer voedingsproducten te nemen met Yin, en minder met Yang, dat heb ik gedaan en dat doe ik nog steeds.

Na een aantal behandelingen die op mij waren afgestemd met met acupunctuur, Chinese kruiden en meridaanmassage (deze massages heb ik trouwens niet als prettig ervaren) voelde ik duidelijk een verbetering. De tabletten voor de hoge bloeddruk hoef ik nu gelukkig niet meer te nemen, daar ben ik erg blij mee, mijn pols is nog niet helemaal de oude maar heb wel al een verbetering in bewegelijkheid, ben ook eindelijk een paar kilo’s kwijt geraakt in gewicht, en voel me weer fit en energiek.

Ieder mens is uniek en verdient een geneeswijze die op zijn klachten zijn afgestemd en dat is wat hij doet. Ik kan alleen maar voor mezelf spreken, ik blijf het vreemd vinden, de manier waarop hij diagnostiseert, en zijn manier van aanpak, maar heb nu zelf ervaren… het eindresultaat is verbluffend.

Met dank aan Dr. Big Song,
Vriendelijke groet K.

Laatst kwam ik een advertentie tegen in de Tilburgse Koerier betreffende Traditionele Chinese Geneeswijzen. Omdat ik al jaren met klachten loop heb ik de stoute schoenen aangestrokken en een diagnose laten doen bij Dhr. Song. Ik liep al vier jaar bij verschillende artsen in het ziekenhuis. Uiteindelijk werd me verteld dat zij me niet meer konden helpen en ik er maar mee moest leren leven. Mijn klachten waren: maagpijn, schouderklachten, knie –en enkelpijn. Ik slikte verschillende medicijnen en voor mijn enkel had ik een brace en een aangepaste schoen. Na de eerste behandeling met acupunctuur, massage en Chinese kruiden van Dhr. Song was mijn maagpijn verdwenen. Aan mijn knie was niet zo veel te verhelpen omdat ik daaraan ben geopereerd. Maar na twee behandelingen voelde mijn enkel, die met speciale pleisters werd getaped, al een stuk beter. Ik heb nu vijf behandelingen gehad en hoef niet meer terug te komen. En, o ja, de brace hoef ik niet meer om en ook kan ik weer gewone schoenen dragen. Natuurlijk ben ik Dhr. Song heel dankbaar.

Deze zomer was ik mijn stem kwijt en het enige dat ik nog kon was een beetje fluisteren. Volgens de huisarts als gevolg van een keelontsteking. Het enige wat volgens haar hielp was om de stembanden rust te geven. Ik heb twee keer een week lang alleen maar met briefjes gecommuniceerd, maar het hielp niet. De huisarts zei dat ze me pas naar de KNO-arts wilde doorverwijzen als het na zes weken nog niet over was. In de vijfde week besloot ik een Chinese arts te consulteren, omdat een vriendin van me daar goede resultaten mee had gehad in verband met hoge bloeddruk. De arts heeft de achterkant van mijn nek behandeld met behulp van massage en kruidenpleisters. Verder kreeg ik naaldjes in mijn benen en een voorraadje kruidenpilletjes mee. Dezelfde avond was ik al weer schorrig in staat om wat te zeggen en de volgende dag was ik weer volledig bij stem! De manipulatie in de nek ervoer ik destijds wel als heel hardhandig en niet wat ik gewend was tijdens een gewone massage. Ik voelde echter wel energiescheuten van mijn ruggegraat naar mijn schedel schieten. Kennelijk was er veel druk nodig om de blokkade op te heffen.

Ik kreeg met 56 jaar Psoriasis (huidaandoening) onder mijn voeten en mijn handpalmen. Een jaar heb ik het onder controle kunnen houden met een hormoonzalf van de huisarts.

In december 2010 kreeg ik een luchtweginfectie. Begin januari 2011 heb ik ontstoken kiezen laten trekken toen er een explosie van Psoriasis bij mij uitbrak (Het is bekend dat er bij ontstoken luchtwegen of ontstoken kiezen Psoriasis kan uitbreken). Het was nu verspreid op mijn benen, armen, borst en rond de ogen, maar mijn voeten waren heel erg. Ik niet meer lopen zonder pijn; het waren open wonden geworden en de hormoonzalf hielp niet meer. De huisarts kon ook niet veel doen. Ik moest er mee leren leven en naar een huidarts gaan die het een beetje onder controle kon krijgen, ik was teneinde raad.

Via internet kwam ik bij de site van dr. Big Song terecht. Ik wilde zijn mening horen betreffende mijn Psoriasis. Hij onderzocht mij via mijn pols en tong en zei dat hij me kon helpen. De behandeling bestond uit acupunctuur, massage en Chinese kruiden innemen. Na 8 weken behandelen is mijn Psoriasis verdwenen op mijn armen, benen, borst en rond de ogen. Mijn voeten deden geen pijn meer en ik kon weer gewoon lopen zonder pijn. De huid van de voetzolen moet wel nog goed verzorgd worden, met name de hielen, want van 1 jaar hormoonzalf word je huid heel dun.

BEDANKT DR. BIG SONG!

Ik raad ook iedereen aan die met één of andere ziekte te maken heeft: raadpleeg eerst dr. Big Song, hij is een heel deskundig arts. Marianne, Eindhoven

Dhr. Song over de aandoening van Mevrouw Van der Heide.
Mevrouw leed aan een zeldzame huidaandoening die verschillende problemen met de huid veroorzaakte: dikke, rode, hele droge en schilferende en bloedende plekken op de huid met veel jeuk en pijn. Ze kon vanwege de jeuk en pijn niet slapen. Haar huisarts kon de klachten niet verlichten. We hebben mevrouw gedurende 8 weken behandeld met onder andere acupunctuur, Tui-Na massage en kruidentherapie. Het resultaat laat een duidelijke verbetering zien. Chinese Geneeswijzen is heel effectief bij chronische en complexe klachten.

Dhr. Chunxi Song

YVONNE

Na aanraden van een goede vriend ben ik naar dokter Big Song gegaan. Ik had last van een chronische obstipatie, rugklachten, was vaak vermoeid en kon slecht een nacht doorslapen.

Eerst was er een intake gesprek waarbij hij mijn polsen voelde en mijn tong bekeek. Dit is de Chinese manier om een diagnose te stellen. Na dit gesprek mocht ik plaatsnemen op een zeer effectieve massage bank. De massage banken werd warm en wist met precies de juiste druk de gevoelige plaatsen van mijn rug te vinden. Hier mocht ik een half uur op blijven liggen. Ik voelde mij daarna al een heel ander mens ( het leek wel of dat ik zweefde).

Na de massagebank volgde er een tuina massage. Bij tuina massage maakt de arts gebruik van verschillende technieken wrijven, drukken, kneden, knijpen, draaiende bewegingen, kloppen ed: waarbij de dokter vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen kan gebruiken. Op deze manier kan de conditie van de organen en de huid worden be?nvloed. Tuina verbeterd zowel de gezondheid van de lichaamsstructuur als van het bewegingsapparaat. Het heeft een goede invloed op het zenuwstelsel, zodat het levensenergie door het lichaam stroomt zoals het hoort. Op die manier kan de pijn worden bestreden en kan er voor gezorgd worden dat het bewegingsapparaat normaal functioneert. Daarnaast zorgt tuina voor een betere weerstand en heeft het een ontgiftende bewerking.

Intussen paste de dokter ook een guasha behandeling bij me toe. Bij guasha wordt een speciale guasha olie op de huid aangebracht. De olie wordt gebruikt men enerzijds als bescherming, dat de huid niet beschadigd en anderzijds in verband met de bestandsdelen. Op de plaats waar de olie is aangebracht begint de therapeut te schrapen, met een speciale "schraper". De huid wordt hierdoor rood en op de plaats waar blokkades zijn verschijnen bloeduitstortingen, in de huid, vari?rend van diep rood tot paars. Aan de kleur ziet de therapeut of het een recente of een chronische stagnatie is, hoe donkerder de plek, hoe chronischer De kleur kan vari?ren van licht rood tot donkerrood, maar ook blauw, paars en zelfs zwart. Bij normale conditie verdwijnen de rode delen binnen 3 a 7 dagen. Doordat men zich vaker laat behandelen met guascha , krijgt men steeds minder rode vlekken, wat betekend dat het lichaam weer gezond wordt

Guasha kan bij meer dan 400 klachten / ziekten worden toegepast, zowel als een preventief middel, als een middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of een ziekte te genezen of te verlichten Ons lichaam wordt weer vitaler doordat er een betere doorstroming plaatsvindt van bloed en energie, omdat afval stoffen opgeruimd worden. Ook ons zenuwstelsel zal hierdoor beter gaan functioneren. En juist omdat we een betere doorstroming krijgen van bloed en energie en doordat het zenuwstelsel beter gaat functioneren revitaliseert ons hele lichaam, ook het mentale/ psychische gedeelte. Guascha veroorzaakt ook een soort prikkeling bij mentale en psychische blokkades waardoor een soort van zelfreflectie optreed die bewustwording tot gevolg heeft.

Vervolgens zetten hij de accupunctuur naalden waar ik ze op dat moment nodig had. Bij zijn manier van naalden zetten voelden ik de energie banen meteen door mijn lichaam gaan. Dit had ik voorheen nog nooit mee gemaakt. Na deze eerste behandeling voelde ik meteen dat er van alles in mijn lichaam gaande was. Hij gaf me kruiden mee naar huis in een vorm van pilletjes die gemakkelijk in te nemen zijn en geen vieze smaak hebben. Dit is de werkwijze van dokter Big Song. Op deze manier zorgt hij ervoor dat lichaam en geest in balans komen!

Ricardo F

Ik heb Dr. Big Song benaderd voor de volgende Klachten:

Vermoeidheid, hoge bloeddruk, lage rugklachten, vaak diaree en buikpijn en opgezwollen buik.

Na een intake formulier ingevuld te hebben mocht ik gaan liggen op een elektrische massagebank, deze bank wordt dan voor een half uur of langer ingesteld.

Deze bank begint dan van je voeten tot je hoofd te bewegen en zet onderweg je wervels weer op de juiste plaats. De eerste keer dat ik erop ging liggen was een hele aparte ervaring, ik voelde goed hoe mijn rug waar ik zoals vermeld veel last van had behandeld werd.

Na een half uur op de bank te hebben gelegen mocht ik plaats nemen in de behandelruimte waar Dr. Song een diagnose ging stellen. Een diagnose gebeurt aan de hand van vragen, luisteren, kijken en voelen, voorbeelden zijn de pols en tong diagnostiek.

De polsdiagnostiek en is een manier om rechtstreeks in contact te komen met de Qi ( energie van de organen) van de pati?nt. Er wordt aan beide polsen gevoeld omdat de hartslag in beide polsen sterk kan verschillen. De arts gebruikt drie vingers, waarbij hij iedere vinger op een aparte hartslag plaatst. De hartslag heeft drie niveaus op elke positie, een totaal van 9. Elk van de 18 hartslagen hoort bij een bepaald inwendig orgaan en geeft daar gedetailleerde informatie over.

Tongdiagnostiek is het bekijken van de uitgestoken tong die men vanuit de Chinese geneeswijze beschouwd als het enige inwendige orgaan dat ook aan de buitenkant te zien is. Voor een Chinese arts is het bekijken van de tong zoiets als een r?ntgenfoto of een MRI scan

Bij het bekijken van de tong word rekening gehouden met vier dingen, kleur, vorm, laagje van de tong en verdelingen van barstjes en vlekjes.

De diagnose die Dr. Song bij mij stelde was dat mijn Yin en Yang niet in balans was, ik een tekort aan yang had en een teveel aan yin. Mensen worden ingedeeld als yin of yang, afhankelijk van hun karakter. Yin en yang zijn beiden van wezenlijk belang voor evenwicht. Naarmate we ouder worden word het gebrek aan evenwicht groter zodat een yang persoon een tekort aan yin krijgt en vice versa. Yin bijvoorbeeld is koelheid, koude, stilte, rust en bevochtigen. Yang is helderheid, hitte, warmte beweging en opdrogen. In mijn geval was het volgens Dr. Song ook belangrijk om mijn seksuele activiteit te verminderen daar dit veel van mijn yang energie koste daar ik een leeftijd van 41 jaar bereikt heb en mijn yang energie laag is.

Mijn symptoom van de constante vermoeidheid kwam dus door het tekort aan yang ( tekort aan activiteit). Het tekort aan yang zorgde er ook voor dat mijn lichaam teveel ging bevochtigen vandaar mijn diaree en dikke opgezwollen buik.

Na de diagnose kreeg ik een goede stevige Tuinamassage om de Qi in mijn lichaam op te wekken. Mijn nek werd goed gemasseerd omdat daar in de bovenste nekwervels een oorzaak van hoge bloeddruk ligt. De massagebank waar ik in het begin op had gelegen had daar natuurlijk ook al aan gewerkt.

Door middel van het zetten van acupunctuurnaalden op bepaalde plekken van het lichaam waar energiebanen lopen (meridianen), die verbonden zijn met de organen die uit balans zijn tracht Dr. Song blokkades op te heffen die een disbalans veroorzaken.

Na deze effectieve behandeling van mijn hele lichaam kreeg ik Chinese kruiden mee naar huis voor een week. Deze kruiden zorgen ervoor dat je organen weer optimaal gaan functioneren en weer terug in balans komen. Deze zijn makkelijk te slikken en bestaan totaal uit kruiden, dus geen chemische bestanddelen. Ik kreeg tevens een moxastick mee om zelf thuis mee te werken.

Moxa is van oudsher een onderdeel van de traditionele Chinese Geneeswijzen. Moxa is het branden van gedroogd kruid, dat in de vorm van een staafje is gerold. Dit brandend staafje wordt vlak boven de slappe, futloze of gezwollen plekken gehouden. Hierbij word niet alleen het weefsel maar ook de onderliggende energiebanen door de warmte en de stimulerende werking van de kruiden behandeld. Na verloop van enkele behandelingen kunnen energiebanen en reflexpunten weer beter doorstromen en aan het lichaamsproces deelnemen. Moxa is onder andere aan te bevelen bij chronische pijnen, slapte van het weefsel, gebrekkige energie in het lichaam en slapeloosheid.

Ik heb de hierboven beschreven behandelingen een aantal weken bij Dr. Song ondergaan en voel me een heel stuk beter, mijn vermoeidheid is weg, mijn ontlasting is goed, mijn lage rugklachten zijn verdwenen, mijn gezwollen buik krimpt met de week en mijn bloeddruk is stabiel.